2020-10-21 14:29:33• hírek • Szatmár.ro

Hat pedagógus kapott szolgálati emlékérmet az RMPSZ-től

Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntette ki a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség megyénk 6 pedagógusát kedden délután.

Az eseményt Szatmárnémetiben, a református esperesi hivatal udvarán található Kálvin-teremben szervezték meg, alig néhány személy részvételével, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett.


A jelenlévőket a szervezők nevében Miclăuș Judit köszöntötte, aki örömét fejezte ki azért, hogy jelen körülmények között is, ha bár csak szűk körben, de lehetőség nyílt ezen nagyszerű pedagógusok megünneplésére, így a nyugdíjkor kezdetén.


Ezt követően átadta a szót Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelőnek, a Szatmár Megyei RMPSZ elnökének, aki elmondta bár évről évre egy-egy nagyobb szabású esemény keretében adják át rendszerint ezt a kitüntetést az arra érdemes pedagógusoknak, viszont idén sajnos csak ilyen szűk körben lehetett csak megvalósítani, holott az ezúttal díjazásra kerülő személyek is megérdemeltek volna egy nagyobb rendezvényt.


A RMPSZ elnöke után Magyar Lóránd parlamenti képviselő vette át a szót: köszönetet mondott ezeknek a pedagógusoknak, hogy hosszú éveken át, adott esetben 25 éven keresztül magyar osztályban tanítottak, kezeik közül pedig megannyi diák került ki, akik közül mára sokan a megye magyarságának elismert tagjai.


„Szükség van a minőségi magyar nyelvű oktatásra a megyében, szükség van arra, hogy a gyerekek magyarul tanulhassanak, enélkül identitásunkat nem tudjunk megőrizni. Éppen ezért szeretném még egyszer megköszönni az önök munkáját, és egészségben gazdag, aktív nyugdíjas éveket szeretnék kívánni” – fogalmazott Magyar.


Ezt követően sor került a díjak átadására, melyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma olyan pedagógusoknak ítél oda, akik legalább 25 éven át óvodában, általános-, közép- vagy szakiskolában tanítottak.


A díjakat Magyar Lóránd parlamenti képviselő adta át, az alábbiak szerint:

  • Bartha Éva Agneta óvodapedagógusnak (Gulliver óvoda), a kis gyermekek magyarságtudatának fejlesztése érdekében tett, magas színvonalú pedagógusi munkájáért.
  • Butka Ilona óvodapedagógusnak (Gulliver óvoda), akinek derűs, kiegyensúlyozott egyénisége jó légkört teremtett a csoportokban.
  • Boga Ferenc fizikatanárnak (Református Gimnázium), aki példamutató eltökéltséggel folytatta értékteremtő pedagógusi munkáját, ugyanakkor több évtizeden át hatékonyan irányította aligazgatóként, az egész iskolai közösséget.
  • Lőke Ana óvodapedagógusnak (Hadadi „Wesselényi” Általános Iskola), magas szintű óvodapedagógusi munkájáért.
  • Maier Éva tanítónőnek (Mezőfényi Általános Iskola), kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.
  • Vég Ibolya magyartanárnak (Börvelyi Általános Iskola), elhivatott, céltudatos és alázatos munkája elismeréseként.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: